Shell спря да продава гориво в бензиностанциите си в Русия

Shell спря да продава гориво в бензиностанциите си в Русия

Shell спря да продава гориво в бензиностанциите си в Русия

Петролният гигант Shell планира да продаде бензиностанциите си в Русия на "Лукойл" и спря да продава гориво в тях, предаде ТАСС.

Напълно е спряна продажбата на гориво на бензиностанциите, включени в сделката с "Лукойл", а магазините и кафенетата продължават работа, посочи представител на "Шел". Той не уточни кога ще бъдат закрити и те.

На сайта на "Шел" в Русия се казва, че действието на програмата за лоялност се прекратява на 20 май. По нея вече не бива да се трупат точки, като те трябва да бъдат похарчени до 20 май.

По-рано източник от "Шел" заяви, че "Лукойл" трябва да ребрандира купените бензиностанции до една година след приключване на сделката.

"Лукойл" купува ООО "Шелл нефт", което притежава 411 бензиностанции, главно в Централния и Северозападния федерален окръг на Русия, както и завода за смазочни материали в Торжок, Тверска област. "Шелл нефт" принадлежи на "Шел овърсийз инвестмънт" (Shell Overseas Investments BV) и на "Дортше петролиъм матшхапе" (Dordtsche Petroleum Maatschappij).

Сделката ще бъде приключена след одобрението й от Федералната антимонополно служба като очакванията са това да стане през тази година.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ