Sony става най-големият издател на музика в света

 Sony става най-големият издател на музика в света

Sony става най-големият издател на музика в света

Sony купува контролният дял в EMI Music Publishing, което дава контрол на компанията над 2 млн. песни от артисти като Queen и Carole King до Alicia Keys, Pharrell Williams и редица други. Споразумението е за 2,3 млрд.  долара, което ще направи Sony най-големият издател на музика в света, съобщава ВВС.

Издателският бизнес на Sony вече включва 2,3 млн. песни, включително каталогът на Beatles.

Главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида каза, че стрийминг услугите са довели до "възраждане" в музикалния бизнес. "Ние сме развълнувани да приемем EMI ​​Music Publishing в семейството на Sony и да затвърдим позицията на номер едно в музикалната индустрия", каза той и допълни: "В пространството за развлечения ние се съсредоточаваме върху изграждането на силно портфолио от интелектуална собственост и смятам, че това придобиване ще бъде особено важен момент за дългосрочния ни растеж."

Sony увеличава своя дял в EMI Music Publishing от 30% на 90%, като купува дела, притежаван от Mubadala Investment Company. 

Покупката на EMI Music Publishing от Sony е най-големият ход досега от Йошида, който пое поста от бившия главен изпълнителен директор Казуо Хираикойто, по-рано тази година .

Японският гигант представи своята бизнес стратегия и финансови цели за следващите три години като заяви, че ще продължи да се фокусира върху електрониката, развлеченията и финансовите услуги. Хардуерният бизнес, включващ продукти за домашно забавление, мобилни комуникации и продукти за изображения и камери - се очаква да генерира най-много пари в близките години.

През април Sony обяви чиста печалба от 380 млрд. йени за миналата година - седемкратно увеличение сравнено с 2016 г. За това увеличение са допринесли почти всички отрасли, но продажбите на устройства PlayStation са скочили почти с 300%.

 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ