Square купи фитнех компания за 29 млрд. долара

Square купи фитнех компания за 29 млрд. долара

Платформата Square на съоснователя нa Twitter Джак Дорси се е съгласила да придобие австралийската финтех фирма за заеми Afterpay за 29 млрд. долара. Това е най-голямото придобиване в Австралия до момента, пише „Би Би Си“.

Споразумението формира гигант за плащане на вноски в индустрия, която вижда значителен растеж.

„Square и Afterpay имат обща цел. Ние изградихме нашия бизнес, за да направим финансовата система по-справедлива, достъпна и приобщаваща“, казва съоснователят и главен изпълнителен директор на Square, Джак Дорси.

Австралийската фирма обяви, че нейният борд единодушно е препоръчал сделката на своите акционери, които се очаква да притежават 18.5% от новата компания.

Основана през 2015 г., Afterpay има над 16 млн. потребители и се използва от 100 млн. фирми по целия свят. Разглежда се като ключов индикатор за перспективите на нишовата индустрия за онлайн плащания без проверки на кредити, която набра популярност миналата година, особено сред младите, които избират да плащат на вноски за някои стоки след началото на пандемията от COVID-19.

Платформата е позната най-вече със своята услуга за отложено плащане, която позволява на потребителите във физически обекти и онлайн да купуват продукти незабавно и да плащат на равни вноски за тях след това.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ