А1 с престижна финансова награда от конкурса CFO of the Year 2018

А1 с престижна финансова награда от конкурса CFO of the Year 2018

А1 с престижна финансова награда от конкурса CFO of the Year 2018

Стабилните финансови резултати, стратегическото развитие и утвърждаването като лидер на пазара на А1 бяха оценени от годишната класация на консултантската компания EY Bulgaria – CFO of the Year 2018. Главният директор „Финанси” на A1 Младен Маркоски получи наградата в категорията „Цялостен принос” от престижния конкурс. Това е и най-ценният приз в класацията, защото отличава кандидата, събрал най-висок брой точки във всички отделни категории – „Стратегия за развитие на финансовата функция”, „Планиране и прогнозиране”, „Контрол и отчетност” и „Ликвидност и риск”.

Критериите за избор включват и задълбочена оценка на скорошни финансови резултати, стратегически насоки, етични въпроси, иновации, корпоративно лидерство, включително лична почтеност и поемане на риск, ценности и ключови екипни инициативи.

„Благодаря на ръководството и екипа на A1 за подкрепата и за отличните постижения, които реализирахме заедно. Тази награда ме мотивира за още по-големи усилия и още по-добри резултати в нашата работа през тази година. Тя е много важна за нас, защото преминава под знака на нашето ребрандиране. А1 е не просто ново име, а символ на по-високо ниво на обслужване, гарантирано качество на услугите и бърз и лесен достъп до съвременните технологии”, сподели Младен Маркоски, който беше награден от Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката.

А1 отбелязва ръст във всички основни финансови показатели през последните две години. За 2017 г. приходите на компанията  са се повишили с 4,7% до 431,2 млн. евро, а повишението на оперативната печалба (EBITDA) е с 3,6% до 130,1 млн. евро.

Организиран за пета поредна година, конкурсът CFO of the Year следва мисията да носи признание и популярност на финансовите лидери в България. Класацията на EY Bulgaria отличава онези финансови експерти, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании и дават своя принос за утвърждаване на добри професионални практики в общността на финансовите специалисти.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ