Теленор разделя бизнеса си на две в България

Теленор разделя бизнеса си на две в България

Теленор разделя бизнеса си на две в България

Собственикът на "Теленор България" - чешката PPF Telecom Group обяви приключването на сериозно бизнес преструктуриране в телекомите под неговата шапка, опериращи под марката Теленор в Сърбия, Унгария и България.

У нас Теленор България разделя бизнеса си на две като се създава нова компания - CETIN България, в която ще бъдат прехвърлени активите на телекомуникационната структура на компанията, включително и изградената до момента мобилна мрежа у нас. Новата компания ще се ръководи от Владимир Радойчич, доскоро главен технологичен директор на Теленор България.   

Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление, поясняват от компанията. "Теленор България", където остават мобилните активи, ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка. Начело на Теленор България ще продължи да бъде главният изпълнителен директор Джейсън Кинг. 

Преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на Теленор с неговите клиенти, уверяват от телекома. Преструктурирането няма да се отрази по никакъв начин на отношенията с клиентите и не води до промени в договорите им за мобилни услуги, нито в условията по тях, допълват от Теленор.

Екипът на CETIN България ще оперира и надгражда клетъчната мрежа, а за вбъдеще се очаква да се насочи и към изгражда системи, които позволяват пренос на гласови услуги и данни от мобилни и фиксирани мрежи към центрове за свързване, където тези услуги ще прехвърлят към мрежи на други оператори, включително международни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ