Tesla в готовност да започне да произвежда дихателна апаратура

Tesla в готовност да започне да произвежда дихателна апаратура

Tesla в готовност да започне да произвежда дихателна апаратура

Ще произвеждаме апарати за обдишване, ако има недостиг в страната. Това заяви в Twitter на шефа на Tesla Илон Мъск, след като правителството на САЩ призова за дарения на респираторни маски, предаде Ройтерс.

Мъск съобщи в социалната мрежа, че Tesla е готова да произвежда дихателна апаратура за пострадалите от коронавируса, като за целта ще бъде променено производството на автомобилния завод на компанията във Фримонт, къдто работят на 10 хил. души. Броят на служителите обаче най-вероятно ще намалее тези дни, след като вчера от Tesla се съгласиха да изпратят голяма част от тях вкъщи, за да бъде ограничен риска от разпространение на коронавируса.

Вчера Световната здравна организация, заяви че преговаря с Китай и други държави за увеличаване на предлагането на здравно оборудване, а General Motors и Ford съобщиха, че преговарят с Белия дом за оказване на помощ.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп призова американските строителни компании да дарят респираторни маски на болниците и предоставящите здравни услуги в борбата срещу коронавируса на фона на недостига в страната.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ