Тева инвестира $42 млн. в нова производствена мощност за лекарства в Дупница

Тева инвестира $42 млн. в нова производствена мощност за лекарства в Дупница

Тева инвестира $42 млн. в нова производствена мощност за лекарства в Дупница

Тева Фармасютикълс обяви официално днес стратегическа инвестиция от 42 милиона долара за изграждане на нова производствена мощност за лекарства в Дупница, България. Новото съоръжение ще бъде изградено на  територията на съществуващата площадка на завода на Teva в Дупница и значително ще увеличи производствения капацитет с над 800 милиона таблетки / капсули годишно, създавайки и около 70 нови работни места.

Новият производствен обект в Дупница е част от цялостната планирана инвестиционна програма на Teva в цяла Европа през следващите 5 години, включваща нов глобален център за производство на биофармацевтични продукти в Улм, Германия и увеличаване на производствения капацитет в Сарагоса, Испания. В момента Тева произвежда 96% от своето европейско лекарствено портфолио в 15 страни в цяла Европа и е един от водещите производители на генерични лекарства в световен мащаб.

„В тази много специална година, когато Teva празнува своята 120-годишнина, имаме удоволствието да започнем изграждането на това ново производствено съоръжение от световна класа в Дупница. Заводът в Дупница е важна част от глобалната производствена мрежа на Tева ”, обяви Себастиен Рош, старши вицепрезидент Производство на твърди вещества и доставки, Тева Фармасютикълс на церемонията по първа копка днес в Дупница в присъствието на Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на Тева България, слжители на компанията у нас и гости. „Новото производствено съоръжение значително ще увеличи производствения капацитет на завода с приблизително 800M таблетки / капсули, подкрепящо нашата мисия да бъдем световен лидер в генеричните продукти и биофармацевтиците, подобрявайки живота на пациентите. Новото ни съоръжение в Дупница представлява важно допълнение към глобалната производствена мрежа на Тева, която днес се състои от приблизително 24 000 служители в почти 60 производствени обекта по целия свят. Заедно ние доставяме важни лекарства за повече от 200 милиона пациенти всеки ден с безкомпромисен ангажимент за качество и съответствие “, добави Себастиен Рош.

Планира се търговското производство да започне в края на 2023 г., след като съоръжението бъде одобрено от съответните регулаторни агенции.

„Този нов и вълнуващ проект е положително развитие за Teва, нашия екип в България и пациентите, които са в центъра на нашето внимание. Ще разширим допълнително мащаба, с който нашата компания работи в България и по-специално в Дупница. Тази инвестиция е глас на доверие към нашия екип в Дупница, нашият доказан опит, силните ни възможности професионализма на нашите служители тук", заяви от своя страна Гади Мукомолов, изпълнителен директор на завода на Тева в Дупница.

Проектът е изключително важен и за град Дупница като ще позволи на Teва да продължи да бъде голям и доказан работодател в региона, осигуряващ работна среда с възможности за развитие на много талантливи хора, които живеят в града и региона, отбеляза още той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ