Търговец на банани купи фалирала авиокомпания за 45 000 евро

Търговец на банани купи фалирала авиокомпания за 45 000 евро

Търговец на банани купи фалирала авиокомпания за 45 000 евро

Словенската компания Ер Адриатик, собственост на бизнесмена от черногорски произход Изет Растодер, е купила фалиралата словенска авиокомпания Адриа еъруейз за 45 000 евро, съобщава порталът Exyuaviation, цитиран от БТА.
Растодер, известен като вносител и продавач на банани, но и като търговец с недвижими имоти, основа Ер Адриатик само няколко дни, след като Адриа еъруейз фалира в края на септември миналата година. По-рано той съобщи, че смята да използва сертификата за авиационен оператор /AOC/ на Адриа за развитие на собствената си компания, за която ще купи два самолета. Бизнесменът, роден в Черна гора, който се е преселили в Любляна през 1986 г., планирал също да основе нискотарифна авиокомпания със седалище в Любляна.
На търга за имуществото на Адриа освен Ер Адриатик участваха още две компании - хърватската Комфория, която е регистрирана и в Словения, и Дийл аеро, новооснована фирма, собственост на Деян Слодей, бивш пилот в Адриа еъруейз.
Сертификатът за авиационен оператор на Адриа еъруейз в момента е блокиран заради фалита на компанията, но ще бъде активиран, след като Ер Адриатик изпълни определени задължения според словенските правила за гражданска авиация, сред които и притежание на оперативни самолети.
Словенският АОС дава на собственика право да извършва търговски услуги от Словения и други страни членки на ЕС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ