Турският финансов министър: Няма да търсим помощ от МВФ

Турският финансов министър: Няма да търсим помощ от МВФ

Турският финансов министър: Няма да търсим помощ от МВФ

Турция напълно осъзнава и признава предизвикателствата пред които е изправена, и ще излезе по-силна от сегашната нестабилност на пазарите, заяви днес Турският министър на финансите и държавната хазна Берат Албайрак, съобщиха турските медии, цитирани от БТА.

Той категорично изключи варианта Анкара да поиска помощ от Международния валутен фонд (МВФ) и посочи, че предпочита инвестиции.

Албайрак, който се обърна към чуждестранни инвеститори в телеконферентна връзка, декларира, че Турция има здрав и стабилен банков сектор.

Анкара няма да прави компромиси по отношение на фискалната дисциплина и намаляването на инфлацията е основен приоритет за страната, каза още министърът на финансите на Турция, информират Ройтерс и в. "Хюриет дейли нюз". Още вчера Катар заяви мощна финансова подкрепа под формата на инвестиции. След разговори с Ердоган в президентския дворец в Анкара, емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани заяви, че Катар ще инвестира 15 милиарда долара в Турция, които ще бъдат насочени към турските финансови пазари и банките

Обезценяването на турската лира не оказва значително влияние върху резултатите и банковите активи на Саудитска Арабия, коментира междувременно в Туитър Талат Хафез, говорител на саудитския банков сектор, предаде Ройтерс.

По-рано днес Нешънъл къмършъл банк (Nationa Commercial Bank), най-голямата саудитска банка по активи, съобщи, че отчита ограничени последици от поевтиняването на турската лира

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ