Уорън Бъфет: Нищо не може да спре Америка

Уорън Бъфет: Нищо не може да спре Америка

Уорън Бъфет: Нищо не може да спре Америка

Нищо не може да спре възстановяването на САЩ от пандемията от COVID-19, така, както го е направила и при отминали кризи. В това сподели, че е убеден бизнесменът Уорън Бъфет по време на обявяването на резултатите на компанията му за първото тримесечие на годината, предадоха световните медии.

„Американското чудо, американската магия винаги са надделявали и ще го направят отново... Бях убеден в това и по време на Втората световна война, Кубинската ракетна криза, 11 септември и финансовата криза“, заяви изпълнителният директор на Berkshire Hathaway и добави, че осъзнава, че пандемията е различно предизвикателство от другите национални проблеми, но това не променя мнението му.

От началото на 2020 г. неговият конгломерат е загубил рекордните в историята си 50 млрд. долара. На общото събрание с акционерите Бъфет обяви, че са продадени всички притежавани ценни книжа в американската авиоиндустрия, което днес доведе до остър спад в цените на акциите на 4-те най-големи авиопревозвача в страната.

89-годишният „Оракул от Омаха“ не сподели кога смята, че САЩ ще възстанови щетите от коронавируса. „Можете да заложите на Америка, но ще трябва да внимавате как го правите. Пазарите могат да направят всичко“, коментира той. От срещата с инвеститорите отсъстваше неговият дългогодишен партньор и вицепрезидент на Berkshire, Чарли Мънгър.

По-рано тази година компанията се отказа от купуването на бранда за бижута Tiffany, отстъпвайки възможността на групата LVMH.

По данни на института „Джон Хопкинс“ броят на заразените с COVID-19 в САЩ надвишава 1.1 млн., като най-засегнат е щатът Ню Йорк – само в Ню Йорк Сити са починали над 18 хиляди души.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ