Visa и Eleven Ventures преобразяват дигиталните разплащания в България

Visa и Eleven Ventures преобразяват дигиталните разплащания в България

Visa и Eleven Ventures преобразяват дигиталните разплащания в България

Visa и Eleven Ventures обявиха старт на програмата Visa Innovation, насоченa към разработване на решения за предизвикателствата пред индустрията на разплащанията на местния пазар. Сътрудничеството се стреми да превърне най-ярките идеи на стартъпите за реформиране на традиционно предлаганите финансови услуги за крайни потребители и бизнеса в подобрено потребителско преживяване.

Програмата Visa Innovation дава на стартъпите насоки по ключови и важни теми за растежа на българската платежна индустрия, по които се очаква да генерират нови идеи. Участниците ще получат подкрепа от най-добрите експерти в областта на разплащанията, ще имат достъп до клиентите на Visa и общността на Eleven, както и до платформата Visa Developer Platform (VDP). VDP осигурява опростен и лесен за използване достъп до много от най-търсените продукти и услуги на Visa чрез приложно-програмни интерфейси (API). Това позволява на всеки да превръща добрите идеи в нови преживявания в областта на дигиталната търговия и в същото време отговаря на стандартите на индустрията.

Очаква се програмата да внедрява иновациите по-бързо и в мащаб и в крайна сметка да генерира по-удобни, безпроблемни и сигурни начини за разплащане и за българските картодържатели и компании. Също така се пренасочва процесът на създаване на иновации, като се преминава от фокусиран върху производството подход към подход, насочен към човека, като следва следните стъпки:

  • Ангажиране: Програмата е създадена да насърчава динамичното взаимодействие между клиентите на Visa и развиващата се общност от стартъп компании, които да създават нови финтех решения.
  • Преживяване: Наред с избраните ключови области ще се организират събития като design sprint семинари, а Eleven ще използва възможностите на финтех компаниите, докато ги насърчава по пътя на разработване на решения. Този процес ще минава през различни фази – от създаването на прототипи на новите технологии до пазарна валидация, където да се докаже безупречното възприемане от потребителите и осезаемата им пазарна стойност.
  • Взаимодействие: Многостранният, отворен подход към цялата екосистема на иновациите ще използва за база творческата среда и физическото пространство на общността на Eleven в Campus X. Там експертите ще се събират, за да обединяват енергията си за иновации и да създават.

„Партньорството на Visa с Eleven ни позволява да изпълним мисията си хората, бизнес и икономиките да процъфтяват. Благодарение на програмата ще мобилизираме възможностите на българските финтех компании да предоставят решения за предизвикателствата на пазара и ще продължим да формираме бъдещето на разплащанията и търговията. Целта ни да бъдем ценен партньор за нашите клиенти, търговци и партньори остава почти същата от първата банкова карта преди 60 години до днешния цифров портфейл: да им предоставим достъп до нашата мрежа, продукти и опит, за да стимулираме техния растеж и да им осигурим сигурен и надежден начин да плащат навсякъде, където поискат“, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

„Като един от създателите на местната екосистема от стартъпи, през годините съм ставал свидетел на факта, че често е необходимо малко, за да се превърне една добра идея в нещо наистина голямо. Развълнуван съм от потенциала на това партньорство и неговия практически ефект в следствие на съчетаването на опита ни в работата с иноватори, и възможностите на Visa и тяхното изключително ноу-хау“ , коментира Даниел Томов, партньор в Eleven Ventures

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 23 февруари
От сутринта - залп след залп от взаимни обвинения с пиперливи метафори между Пеевски и Христо Иванов
С мъдър подход към емоциите
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска
Турският военен флот поема за 10 г. защитата от пирати и терористи в териториалните води на Сомалия
Intuitive Machines: Частна компания върна САЩ на Луната след 50-годишно прекъсване
Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна
Моделът за изкуствен интелект на Google направи бащите-основатели на САЩ цветнокожи