Volkswagen официално поиска Еuropcar

Volkswagen официално поиска Еuropcar

Volkswagen официално поиска Еuropcar

Консорциум, начело с Фолксваген (Volkswagen)  депозира при пазарния регулатор на Франция (AMF) предложение за изкупуване на Юропкар мобилити груп (Europcar Mobility Group), съобщи германският автомобилостроител, цитиран от Ройтерс. За подобно намерение на Фолксваген стана известно още през юли.

Фолксваген, който си партнира за тази сделка с компанията за управление на активи Атестор лимитид (Attestor Limited) и нидерландската група за мобилност Пон холдингс (Pon Holdings BV), предлага 0,50 евро на акция. Това означава, че френската компания за автомобили под наем е оценена на 2,9 милиарда евро.

Юропкар изпадна във финансови затруднения заради пандемията от коронавирус, която удари сектора на автомобили под наем заради ограниченията на пътуванията. В началото на май миналата година компанията получи заем от 220 милиона евро, гарантиран на 90 процента от френската държава.

Ако сделката се реализира, това ще е завой на 180 градуса за Фолксваген, който продаде Юропкар на инвестиционната компания Юразео (Eurazeo) през 2006 година за 3,3 милиарда долара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ