Време е за компромиси в търговските спорове между САЩ и Китай

Време е за компромиси в търговските спорове между САЩ и Китай

Китай и САЩ трябва да работят за постигане на компромис в търговския си спор. Това заяви днес китайският заместник-министър на търговията Ван Шоувън, дни преди срещата на президентите на двете страни Си Цзинпин и Доналд Тръмп на форума на Г-20 в Осака, предаде ДПА.

Ван е част от китайския преговорен екип, уточнява Ройтерс.

Екипите на Китай и САЩ се готвят за преговори след телефонен разговор миналата седмица между държавните глави, отбеляза Ван пред медии.

"Споразумението трябва да е от полза и за двете страни", каза Ван.

Преговорите между Вашингтон и Пекин бяха прекъснати миналия месец след 11 преговорни кръга. САЩ обвиниха Китай, че се отдръпва от вече постигнати договорки, припомня Асошиейтед прес.

САЩ заплашиха да наложат мита на китайски стоки за 325 млрд. долара, предаде БТА. Това би означавало, че целият китайски внос на американския пазар ще бъде обхванат от мита.

Вашингтон вече обяви мита за китайски стоки за 250 млрд. долара, на което Пекин отговори с мита върху американски внос за 110 млрд. долара.

Унилатерализмът и протекциознимът са "тежки предизвикателства", които забавят световната икономика и създават несигурност, допълни Ван

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ