Все повече българи с имоти на Черноморието

Все повече българи с имоти на Черноморието

Все повече българи с имоти на Черноморието

Икономическият подем и растящите доходи на населението дават своето отражение в жизнения стандарт в страната. Качеството на живот постепенно се повишава и едно от доказателствата за това е желанието и възможностите на хората да притежават второ жилище. Данните на НСИ показват, че семействата с втори имот през изминалата година са видимо повече от тези през 2016. Осезаема е и тенденцията все повече българи да предпочитат района на Черноморието за своя втори дом. Покупката на ваканционен имот привлича домакинствата със средни към високи доходи, за които притежанието на ваканционен имот е въпрос и на социален и обществен статус, част от един нов, все по-устойчив начин на живот. А предимствата, които носи, са безспорни – удобството да отсядаш в свой собствен дом, когато пожелаеш, в съчетание с добра възвръщаемост на инвестицията.

„Ваканционните имоти на Черноморието отдавана не са запазена територия за чуждите туристи. За сънародниците ни желанието да имат втори дом не е нещо ново. В съвременния динамичен свят то просто се трансформира от познатите ни в миналото “вили на морето” в инвестицията в жилище в затворен комплекс, където ангажиментът за грижата за имота е оставен на друг, а за собственика остава удоволствието от почивката. Благодарение на разнообразното предлагане на имоти и силната конкуренция на пазара, цените на жилищата на морето са на достъпни нива за средния клас купувачи“, коментира Теофил Петров, изпълнителен директор на GreenLife.

Комплексът Green Life Beach Resort Sozopol е сред предпочитаните места за покупка на втори морски дом и пълноценна почивка през последните години. Мини курортът близо до Созопол разполага със собствен плаж, ресторанти и бийч барове, детски център, както и различни видове забавления и водни спортове. Най-новата фаза PanoramaResidence се намира на първа линия, на метри от Green Life Beach. Апартаментите са с прекрасна гледка към морето и към гората. Жилищата в PanoramaResidence с една и две спални са оборудвани „до ключ“, така че бъдещите собственици могат да се нанесат веднага, без необходимост от ремонтни дейности и довършителни работи. Разполагат с просторни големи спални и тераси, а цените на имотите започват от 30 900 евро.

„Когато предприемат дългосрочна инвестиция, каквато е имотът, купувачите търсят жилища с добавена стойност и обикновено избират затворени комплекси. Мащабът на Green Life BeachResorts позволява събирането на разнообразни услуги на едно място и едновременно с това, таргетирането им към различните профили на почиващите - млади хора, които искат да се забавляват или семейства с деца, които търсят място за отдих“, пояснява Теофил Петров.

Покупката на имот в затворен комплекс гарантира спокойствието и сигурността на собствениците. Чрез видеонаблюдение и охрана, Green Life Beach Resorts подсигурява безопасността на почиващите по време на престоя им и защитеността на жилището им по всяко време. Комплексът предлага целогодишна поддръжка на имотите, а за собствениците, които посещават жилището епизодично, е винаги налична възможността за отдаване под наем и генериране на допълнителен доход с близо 5% възвръщемост на инвестицията

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ