Заводът на "Сенсата Технолоджис" в Пловдив с награда от "Сграда на годината

Заводът на Сенсата Технолоджис в Пловдив с награда от Сграда на годината

Заводът на "Сенсата Технолоджис" в Пловдив с награда от "Сграда на годината

"Сенсата Технолоджис”, водещ производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa енергиен мениджмънт, спечели награда за „Високотехнологични и иновативни решения“ в категорията „Производствени и логистични сгради“ за чисто новото си производство в Пловдив в престижния конкурс “Сграда на годината“. „Сенсата България“ получи признанието на официална церемония, която се състоя на 13 декември в София.

Конкурсът „Сграда на годината“, учреден през 2002 г., е най-престижното събитие в България в областта на инвестиционните дейности, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през годината. Конкурсът е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншови организации в сферата на архитектурата и строителството.

„България е ключова в стратегията за растеж на „Сенсата Технолоджис“ в световен мащаб. Новото ни модерно производство в Пловдив е фактор за постигане на тази стратегия. Като една силно разрастваща се компания в региона на Пловдив с фокус върху иновациите и технологиите, сме щастливи да получим тази награда. Благодарим за това признание, както и на всички участници в проекта за добре свършената работа,“ каза Лорънс Сосей, оперативен директор на „Сенсата Технолоджис“ в Пловдив.

100-годишната компания „Сенсата Технолоджис“ откри новото си производство в Пловдив през април тази година, за да посрещне нарастващите нужди на европейските си клиенти в автомобилната индустрия за сензори за ключови приложения. Компанията, която в момента има над 2800 служители в България, има Бизнес център в София с отдел „Дизайн инженеринг“, звено „Механизация“ и най-голямата тестова лаборатория на „Сенсата“ в света. Другата производствена локация на фирмата, освен Пловдив, е в Ботевград, където се произвеждат високотемпературни сензори за автомобили.

В Пловдив служителите на компанията в момента са около 300 като плановете са тази бройка значително да се увеличи в следващите години, поставяйки „Сенсата“ сред най-големите работодатели не само в региона на Пловдив, но и в цяла България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ