3 от пострадалите ученици в Болоня ще останат по-дълго в болница

3 от пострадалите ученици в Болоня ще останат по-дълго в болница

3 от пострадалите ученици в Болоня ще останат по-дълго в болница

17-годишното момче, което е най-тежко пострадало от българските ученици при експлозията в Болоня вчера, ще остане поне 40 дни на лечение в болницата. То бе настанено в клиника в Чезена. Бащата на момчето тръгва утре за Италия, съобщи Марин Ботев от Регионалното управление на образованието в Силистра за БНР.

Семейството на ранения вече е дало съгласие италианските медици да започнат нужното лечение в специализираната клиника на Чезена. С родителите на всички останали младежи са проведени разговори, за да са наясно със ситуацията, допълни Бонев.

Останалите две момчета, които също все още са в болница от общо седмината пострадали, имат обгаряния от втора степен и трябва да останат под лекарско наблюдение още седмица.

Засега няма родители, които да са изявили желание децата им да бъдат върнати предварително, преди да е приключила лятната практика на групата ученици в Болоня, която трябва да приключи на 31 август.

Директорката на Професионалната гимназия Татяна Кинджакова е трябвало да се върне в България утре, но министерството на образованието прави простъпки да бъде удължен престоят ѝ в Италия поне с още две седмици, докато децата се стабилизират психически и физически.

7-те български ученици са сред пострадалите от взривната вълна при мощна експлозия на камион-цистерна в италианския град вчера на магистрала в близост до летището. Жертвите на тежкия инцидент са три, над 70 са ранени.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ