300 хранителни пакета ще бъдат раздадени в Хитрино

300 хранителни пакета ще бъдат раздадени в Хитрино

300 хранителни пакета ще бъдат раздадени в Хитрино

300 хранителни пакета ще бъдат раздадени на жителите на Хитрино днес. Това съобщи за радио „Фокус“-Шумен Севджан Акиф, председател на Обществения съвет.

Създадена е необходимата организация за разнасянето на пакетите по населените места, в които има настанени жители на пострадалото село.

В Шумен храните ще се раздават на двата пункта от 13.30 часа. Близо 10 души са заявили желание да ползват фургоните, които са осигурени за временно настаняване. Продължават разговорите с хората, чийто домове са разрушени. 

Жителите на Хитрино се успокоиха след новината, че във вторник се прибират, предава bTV. Думите на премиера Бойко Борисов, който прогнозира, че хората от евакуираното село ще се приберат във вторник по домовете си, са ги успокоили до известна степен.  

Във вторник стават 10 дни от взрива на част от влакова композиция в Хитрино. При инцидента загинаха седем души, близо 30 бяха ранени, а много къщи - разрушени. 

Властите допускат жителите на селото контролирано, за да нагледат домовете и животните си.

До момента от Хитрино са изведени седем цистерни, днес се очаква да бъдат пренесена още една. Те се извозват до каменна кариера в близкото село Каменяк. От една от цистерните, която беше тампонирана в средата на седмицата, все още изтича малко газ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ