Александър Димитров е Мениджър на годината 2018

Александър Димитров е Мениджър на годината 2018

Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на „А1 България“ е „Мениджър на годината 2018“.  Името на победителя в 11-то издание на конкурса за висши мениджърски постижения бе обявено преди минути на тържествена церемония в Софийската опера и балет.

Посрещнат от препълнената зала на крака, президентът на България Румен Радев отвори плика с името на най-добрия мениджър на страната ни за тази година.„Бъдещето принадлежи на онези, които успяват да съчетаят науката на мениджмънта с изкуството на лидерство“ , каза държавният глава от сцената на Софийската опера и балет, където се състоя 11-та гала вечер на конкурса.

 „Ако знаех, че този конкурс е толкова сложен, нямаше да участвам в него. Хора, учете, защото това, което знаете в момента, вече нищо не означава. Всеки ден трябва да се учи нещо ново. ",  бяха първите думи на новия Мениджър на годината.

Той отбеляза своеобразен лидерски хеттрик. Освен кристалната статуетка на Мениджър на годината 2018, Александър Димитров получи тази вечер още две, не по-малко престижни и високи отличия. Тонислав Попов - Главен финансов директор, Член на борда на директорите и Изпълнителен директор на bTV Media Group му връчи Наградата на зрителите на bТV за "Мениджър на годината", определена чрез онлайн гласуването, което традиционно се провежда на сайта на телевизията - медиен партньор на събитието.

Негова е и специалната награда „Мисия в полза на обществото“, връчвана по традиция от Венелина Гочева, управител и издател на в. „24 часа”.

Всеки един от десетимата финалисти в надпреварата за 2018 година бе отличен със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчвана от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

За първи път тази вечер бе връчена и новоучредената награда на името на проф. Лъчезар Цоцорков за принос в развитието на местните общности. „Моят баща вярваше, че смисълът на човешкия живот е да остави света по-добро място“, отбеляза Димитър Цоцорков и обяви за първи носител на този приз Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България.

„Радвам се, че продължаваме да създаваме добавена стойност с този конкурс вече11 години. Аз съм щастлив!“, обобщи от сцената на гала церемонията идейният вдъхновител на събитието и издател на сп. „Мениджър”, Васил Мирчев.

Представяме ви

НОВИЯТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА

Александър Димитров участва за първи път в конкурса Мениджър на годината 2018. Той е председател е на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1 България. Има повече от 15 години опит в телекомуникациите. На сегашната си позиция е от октомври 2015 г., когато се присъединява към екипа на A1. Идва от Виваком, където е главен търговски директор от 2008 г. Преди това е бил търговски директор (2001 – 2006) и главен изпълнителен директор (2006 – 2008) на Германос Телеком България. Магистър по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и по мениджмънт и маркетинг от УНСС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ