Андон Балтаков е новият директор на БНР

Андон Балтаков е новият директор на БНР

Андон Балтаков е новият директор на БНР

Управленската криза в Българското национално радио е на път да приключи, Съветът за електронни медии (СЕМ) избра днес Андон Балтаков за нов генерален директор на радиото.  Новият шеф на БНР е одобрен с 4 гласа "за" и един "въздържал се", съобщиха от националното радио.

В надпреварата за преждевременно овакантилия се пост участваха шестима кандидати: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев. Всички те представиха в два поредни дни от началото на тази седмица своите концепции.

При първото гласуване днес нито един от тях не събра необходимото мнозинство от три гласа при гласуването, след което вотът бе повторен, с което бе излъчен и новият генерален директор

Двама от кандидатите в надпреварата Андон Балтаков и временно изпълняващият длъжността генерален директор на Българското национално радио Антон Митов получиха равен брой гласове при първото гласуване- по два. Според членовете на СЕМ Антон Митов познава в дълбочина актуалната ситуация в радиото и преценяват неговото убеждение, че гарантирането на редакционната независимост е най-важната стъпка за укрепване на доверието на аудиторията, а пък концепцията на Андон Балтаков ги спечели с това, че те я определиха като модерна, блестяща, беше подчертан неговият огромен опит във водещи световни медии, както и визионерското му мислене.

На първо гласуване Андон Балтаков получи гласовете на членовете на СЕМ Бетина Жотева и Галина Георгиева, Антон Митов тези на Розита Еленова и председателя на медийния регулатор София Владимирова.

Членът на СЕМ Ивелина Димитрова пък отдаде своите предпочитания на друг кандидат - Митко Димитров.

До избора на нов генерален директор на общественото радио се стигна, след като през октомври миналата година СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ