Българчето, родено по време на полет, е от Пазарджик

Българчето, родено по време на полет, е от Пазарджик

Българчето, което се роди по време на полет в самолет на Луфтханза, е от Пазарджик, пише 24 часа.

Момченцето, което щастливата майка нарече Николай, се появи на бял свят на 26 юли, по време на полет на Lufthansa LH543 от Богота до Франкфурт, на 12 хил. метра надморска височина. След успешното разждане над Северния Атлантически океан, пилотът кацна в Манчестър, за да бъде осигурен максимално бързо медицински преглед на майката и бебето. 

Николай е второ дете на 38-годишната Десислава Х, която е от град Пазарджик. Паспортът на детето ще бъде уникален, тъй като в графата за място на раждане ще бъдат посочени географските координати – 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.  Той ще бъде издаден от българското посолство в Лондон и ще бъде изпратен за пресъставяне в Общинската администрация в Пазарджик. 

„Уникален паспорт, уникално дете”, коментира представителят на авиокомпанията за България, Албания, Македония и Косово Александър Толвелт. "В „Луфтханза” сме много горди", посочи още той.

„Обсъждаме в момента какво да направим за Николай, искаме да е нещо много специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, не само да лети безплатно, например”, каза още Толвет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ