Борисов: Медиите да проверят имам ли гръцки остров

Борисов: Медиите да проверят имам ли гръцки остров

Борисов: Медиите да проверят имам ли гръцки остров

Проверете и ако е истина, че съм си купил гръцки остров, ще подам оставка. С такъв апел към журналистите започна днес правителственото заседание  Бойко Борисов. Повод за думите на Борисов са информациите, че е било свалено предаване на Милен Цветков от Нова ТВ, защото се занимавало със слух, пуснат от сайт, че премиерът си е купил гръцки остров. 

"Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност", каза премиерът.

Борисов се обърна и към оператора на Нова тв: "Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името не е честно. Всичко, което има фалшиво да го пуснат - все ми е тая, защото рано или късно истината излиза. Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен! Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат".

От Нова тв обясниха, че предаването е свалено, защото не отговаря на критериите за обективна журналистика и отразяване на мнението на всички страни. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ