Бургас е "Най-добрият град за живеене" за 2018 г.

Бургас е Най-добрият град за живеене за 2018 г.

Бургас е "Най-добрият град за живеене" за 2018 г.

Най-добрият град за живеене през 2018 г. е Бургас, стана ясно на заключителната церемония на едноименния национален конкурс, която се състоя днес в Сити Марк Хол в София. Отличието на града победител беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев.

В 11-тото издание на конкурса, по традиция бяха раздадени награди в още няколко категории

В категорията "Зелен град" беше отличен Сливен, който, по думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, преработва над 90 процента от битовите отпадъци и има най-ниско ниво на фини прахови частици.

София този път е начело в категория "Евро град". Изненазващо "Бизнес град" стана Димитровград с разкрити 3150 работни места през 2017 г., а Смолян излезе начело в категория "Град на знанието". В конкурса "Моят град е моята крепост" - част от кампания на МРРБ, министър Николай Нанков награди Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

Наградата в категорията "Град на финансовата устойчивост" отиде при Пловдив. Връчи я министърът на финансите Владислав Горанов.  "Все още в повечето категории наградите отиват в Южна България.", отбеляза той и подчерта, че управляващите трябва да насочат подкрепата си към Северна България, особено в развитието на инфраструктурата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ