Цацаров: Законите са виновни за бягството на затворниците

Цацаров: Законите са виновни за бягството на затворниците

Цацаров: Законите са виновни за бягството на затворниците

Ще има още избягали затворници, ако няма промени в закона. Такъв коментар направи главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с избягалия вчера затворник в Ловеч.

"Знакът е лош, не може да бъде добър", отбеляза  той за поредния случай на бягство. "Всяко бягство е отклонение, всяко отклонение е бягство. Проблемът не е в терминологията", обясни той, цитиран от Дарик.

Според главния прокурор няма значение дали някой от министерството ще подаде оставка, защото дори това да се случи, законите ще останат същите. Цацаров обясни, че именно зле написаните закони позволяват или дори "приканват" лишените от свобода да бягат от затворите.

"Другата страна е общата. Не е тайна за никого, че близо година и половина Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" няма постоянно ръководство. Това при всички случаи се отразява на работата", каза още главният прокурор.

Цацаров сподели още, че получил данни, че избягалият вчера рецидивист е правил и предишни опити за "отклоняване", т.е. надзорът над него е трябвало да бъде по-сериозен.

"Конкретното лице е осъдено на 13 години "лишаване от свобода" за грабеж и изнасилване. Остатъкът от наказанието е 5 години", уточни той.

Издирването на избягалия затворник продължава. До момента няма резултат от търсенето, потвърди Сотир Цацаров.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ