Цветан Василев прати декларация до съда, иска да бъде разпитан по делото КТБ

Цветан Василев прати декларация до съда, иска да бъде разпитан по делото КТБ

Цветан Василев прати декларация до съда, иска да бъде разпитан по делото КТБ

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото „КТБ“. Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка, предаде БНР.

Процесът срещу Василев се води задочно, а адвокатите му още през февруари поискаха той да даде показания чрез видеоконферентна връзка, предава БНР.

На поредното заседание по делото адвокат Константин Симеонов прочете декларация, за която твърди, че е била подписана от Цветан Василев пред него миналата седмица в Белград. По думите на Симеонов клиентът му "е възмутен от избирателната памет" на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов, който в продължение на месеци дава показания срещу Василев.

„Голословните му твърдения, че не знае какво означават „ДП“ и „ДП1“ беше може би повода, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над "и" за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства“, заяви адвокатът на бившия шеф на фалиралата КТБ. Към момента не е ясно обаче как точно възнамерява да даде показания Василев, който от години се укрива в Сърбия и отказва да бъде върнат в България въпреки издирването му с бюлетини на Интерпол. По всяка вероятност ще продължава да настоява разпитът да стане по видеоконферентна връзка.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ