Децата стоят три пъти по-дълго пред компютрите в пандемията

Децата стоят три пъти по-дълго пред компютрите в пандемията

Децата стоят три пъти по-дълго пред компютрите в пандемията

Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време пред екраните на електронните устройства по време на пандемията. Това сочи ново канадско проучване, цитирано от "МедикълЕкспрес". Средно подрастващите прекарват пред мониторите почти шест часа всеки ден, според данните, събрани от изследователите от университета на Западно Онтарио. Някои дори се взират в екраните на електронните си устройства още по-дълго време - зашеметяващите 13 часа дневно. Канадските педиатри препоръчват децата над петгодишна възраст да остават по два часа пред екраните, предава 24 часа.

Учените изчисляват общото време, в което малчуганите гледат телевизия, използват компютри, смартфони или играят на видеоигри. В изследването участват родители с деца на възраст между шест и дванадесет години. Те попълват онлайн въпросник, чрез който се прави сравнение между времето пред електронното устройство и другите ежедневни дейности преди и по време на пандемията. Доброволците също така отговарят и на въпроси, свързани с нивата на стрес и участието на децата в различните видове дейности.

Изводите са, че повечето родители са стресирани, а подрастващите остават пред електронните устройства доста по-дълго време. Специалистите насърчават родителите да контролират използването на електронните устройства от децата и да планират дейностите, които не са свързани с употребата на високотехнологични уреди.

 

 

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ