Електрически велосипеди може да се наемат за разходка на Витоша

Електрически велосипеди може да се наемат за разходка на Витоша

Електрически велосипеди може да се наемат за разходка на Витоша

На обяд днес се дава старт на втория сезон на услугата за наемане на електрически велосипеди от паркинга пред „Национален исторически музей” (НИМ) в София до местностите Тихия кът и Златните мостове в природен парк „Витоша", съобщиха от Столичната община. 

През този ден всеки ще може безплатно да тества велосипедите на стартовата точка пред НИМ. 

Пилотният проект стартира точно преди една година по инициатива на „Зелена София” - Столична община, и мрежата за устойчиво развитие Клийнтех България, с подкрепата на EIT Climate-KIC - най-голямото публично-частно партньорство в ЕС, подпомагащо развитието на зелени иновации, като включва и широк кръг от партньори, посочва БНР.

Стартиращата компания ElJoy Bikes беше избрана за победител в конкурса за стартиращи компании от цяла Европа „Sofia Urban Challenge”, които разработват технологии спомагащи политиките за по-чист въздух в градовете. Състезанието беше част от програмата на първата международна конференция за обмяна на опит и добри практики в справянето със замърсяването на въздуха в градска среда - „SOFAIR”, организирана от „Зелена София” през октомври 2017 г.

През тази година ElJoy Bikes си сътрудничи с Е-Mountain Bike, за да предоставят възможност за взимане под наем на ново поколение планински електрически велосипеди. Те ще се предлагат на адрес ул. „Никола Габровски“ № 1, както и пред НИМ. 

Желаещите да използват велосипедите могат да направят резервация на тел: 0885151928 или да посетят уеб страницата www.rentebike.bg.

През миналата година интересът беше огромен. Сега сред 20-те велосипеда има и по-нови модели, обясни пред Радио София сътрудникът в звеното „Зелена София“ към Асоциацията за развитие на София Петко Анчев.

Работното време е понеделник - петък: 10.00 - 19.00 часа 

и събота - неделя: 9.00 - 19.00 часа. 

Цената за отдаване под наем за 3 часа ще бъде 15 лв. през работните дни и 20 лв. през уикенда. 

Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ