Главният секретар на МВР: Няма заговор за злепоставяне на държавата

Главният секретар на МВР: Няма заговор за злепоставяне на държавата

Главният секретар на МВР: Няма заговор за злепоставяне на държавата

Натрупването на тежки криминални престъпления от последните дни не са заговор за дискредитиране на европредседателството. Това обяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов по време на изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Комисията заседава извънредно днес за мерките за сигурност по време на Председателството на Съвета на ЕС като за изслушване са поканени шефовете на службите и главният прокурор Сотир Цацаров. Престъпните деяния от последните дни са наистина особено тежки и притеснителни, но от анализа, "който правим за всички тези случаи, не виждаме да има някаква последователност.", заяви гл. комисар Маринов. Случаите не са свързани и не са в последователност, която да говори за някакво умишлено действие, което да доведе до нажежаване на обстановката и търсене на ефект на паника и злепоставяне на страната по време на европредседателството, подчерта той. Затова и МВР ги разглежда като отделни случаи, уточни Маринов. „Фонът на криминогенната обстановка, за нас изглежда по един начин, за гражданите по друг особено е ако е представен от медиите в дадена посока и последователност“, посочи главният секретар на МВР. 

Предприети са мерки да не се допускат други престъпления и на територията на цялата страна се провежда операция по отношение на криминалния контингент по отношение на издирвани лица, заяви главният секретар на МВР. 

Колкото до мерките, свързани с европредседателството, Младен Маринов поясни, че на територията на София има изключително силно полицейско присъствие.

В деня на официалното откриване на европредседателството София наистина е строго охранявана. Въоръжени патрули има по ключови улици и булеварди в града, а зоните на отцепление около основните сгради, в които ще вървят мероприятията за откриването - НДК и Народният театър, са в много широк периметър, видя нашият фоторепортер Дияна Георгиева. Вижте и вие в следващата фотогалерия 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ