България

Политика

|

Общество

|

Goldman Sachs връща банкерите в офиса през юни

Goldman Sachs връща банкерите в офиса през юни

Водещата американска инвестиционна банка Goldman Sachs обяви, че иска служителите ѝ да се върнат в офисите от юни, предаде Би Би Си.

Това е и датата, в която отпадат ограниченията за социални контакти в Англия.

Докато редица компании приеха работата от разстояние за нормалност и дори посрещнаха с радост понижените разходи за поддръжка на офис площи, то шефът на Goldman Sachs Давид Соломон я нарече „ненормално отклонение“.

Връщането в офис площите вече е реалност за много от банкерите на институцията в Азиатско-тихоокенаския регион.

Поради бързото развитие на процеса по имунизация банката планира скоро да привика служителите си обратно в офиса. В САЩ датата е 14 юни, а във Великобритания – 21 юни.

„Нашата култура на колегиалност, иновации и стажанство се развива силно само когато всички сме заедно, затова при първа възможност ще се стремим колкото се може повече наши колеги да са в офиса“, се казва в съобщение на Goldman Sachs.

Който иска да работи от вкъщи трябва да получи одобрение от прекия си началник.

Все пак обаче по всичко изглежда, че големите корпорации в сферата нямат изградено единно мнение по въпроса.

През април един от най-големите конкуренти на Godman – JPMorgan обяви, че планира значително по-малко офисни пространства занапред. Очаква се финансовата институция да използва 40% по-малко седящи места от преди. От друга голяма финансова институция HSBC обявиха в края на април, че трайно преминават към хибриден модел на работа.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ