Иванчева и Петрова: Прокуратурата ни смазва психически

Иванчева и Петрова: Прокуратурата ни смазва психически

Иванчева и Петрова: Прокуратурата ни смазва психически

Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Това заяви отстраненият от поста кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Подсъдимите за получаване на подкуп бивши кмет и зам.-кмет на столичния район "Младост" - Десислава Иванчева и Биляна Петрова, дадоха интервю за Нова телевизия от ареста, където са задържани след зрелищна акция през април. 

"В България няма да имаме справедливо решение на делото", смята Иванчева.

"Ние наистина сме болни. Психичното ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Но коя е прокуратурата, че ще ме обрича да остана без деца? Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро", запита риторично Иванчева.

Петрова пък определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като "съвременен концлагер". Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение, тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна.

Според бившия вече зам.-кмет атаката срещу нея и Иванчева вече се извършва "под всякакви форми". Дори защитничката ѝ Ирен Савова била заплашвана. Петрова заяви, че именно те са се оказали на мушката, защото само те повели "борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони".

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните от сп. "Правен свят" записи от СРС-та, за да не "улесняваме прокуратурата". Но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

Иванчева е категорична, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала. "Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите", обясни Иванчева.

Тя каза още, че допуска, че третият арестуван по случая - бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име. "В България няма да имаме справедливо решение на делото", каза още Иванчева.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ