Къде и кога няма да има топла вода в София

Къде и кога няма да има топла вода в София

Къде и кога няма да има топла вода в София

Летните ремонти на "Топлофикация - София" започват с фалстарт. Вместо през юни, част от източните квартали ще бъдат отложени за по-късно, съобщи БНТ.

В "Младост" все още не се знае кога ще се ремонтира, макар че и там бяха планирани ремонти през юни.

От топлофикационното дружество поискаха 4% увеличаване на парното и топлата вода от 1 юли, но КЕВР ще им разреши да вдигнат цените само с 1%. 

Инж. Боян Паунов, директор на дирекция "Експлоатация" в "Топлофикация - София", коментира в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва", че профилактиката тази година се състои от обследване на топлопроводи, подмяна на трасета и ремонти в топлоизточниците.

"Всички наши дейности се съгласуват със Столична община и ремонтът по ул. "Граф Игнатиев" в момента същевременно подменяме трасета. Възникнаха и определени административни проблеми в община "Младост" и не сме получили разрешение за строеж, за да извършим определени административни дейности. Ремонтите, които трябваше да започнат на 19 юни в източните квартали, се отлагат за периода 3-20 юли", каза той.

"За район "Младост" все още не е ясно и допълнително ще уведомим нашите клиенти", продължи Паунов.

В центъра на София 9 дни няма да работи ТЕЦ "София" - през август. Има обаче и определен брой абонатни станции, които ще бъдат без топлоподаване и срокът там е около 20 дни, но те не са много.

"Направили сме една схема, при която минимизираме периодите, в които ще бъде преустановено топлоподаването. Още повече се съобразяват и възможностите един квартал да бъде захранван от друг топлоизточник, когато се налага ремонтиране на съответния топлоизточник, който захранва съответния квартал", обясни Боян Паунов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ