Мая Манолова: Искаме да има правителство

Мая Манолова: Искаме да има правителство

Ние искаме да има правителство и ще положим всички усилия да има разговори приоритетите на хората да станат приоритети на следващата власт, да има контрол и отчетност. Това заяви пред БНТ Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Тя заяви, че от парламентарната група са готови отново да излязат на протести, ако видят, че зад завесата се появява задкулисието, което диктува решенията.

По думите ѝ очакванията са да има честно и почтено правителство, което да не работи за олигархията.

"Със сигурност ще се върви към правителство на малцинството, тъй като партиите на протеста нямат необходимото мнозинство от 121 народни представители. Трябва да бъдат пресечени овреме тънките партийни сметки на политиците от статуквото. Трябва да е ясно, че всичко ще бъде публично, прозрачно и в интерес на българските граждани. Няма да допуснем нито едно решение, което да не е кристално ясно защо се предлага, кой го предлага и до какво ще доведе", коментира тя.

Манолово заяви, че от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще настояват в законодателната програма да влязат важните за хората теми, като на първо място са доходите.

"Крайно време е България да спре да бъде държавата на работещите бедни. Дошъл е моментът мизерните пенсии да бъдат преизчислени, като ние вече сме внесли такъв законопроект", каза тя, като добави, че преизчислението може да стане от 1 октомври.

"Това е нашето условие, за да продължим заедно с "Има такъв народ" и "Демократична България". Комисията по ревизията осветли корупционните схеми. Предадохме всички сигнали до прокуратурата и служебните министри продължиха тези разкрития. Има нови сигнали", подчерта Мая Манолова.

Тя заяви, че от "Изправи се БГ! Ние идваме!" не си поставят за цел да имат постове и позиции в новото правителство, а настояват за няколко политики. "В предишния парламент имаше консенсус, че пенсиите трябва да бъдат преизчислени. Ние ще настояваме това да се случи. Ще настояваме също така майките, семействата и децата да получат подкрепа. Бизнесът трябва да получи подкрепа, защото се задава следваща вълна на коронакризата, а още фирмите  не са получили парите заради затварянето при първата вълна", коментира Манолова.

Тя добави, че предложението на парламентарната група е Мая Манолова да оглави Комисията по ревизия, но решението ще бъде на парламента.

Пленумът на ВСС обсъжда предсрочното освобождаване на Иван Гешев

"Искам да видя коя от парламентарните групи ще гласува "против" създаването на Комисията по ревизия. Поискахме изслушване на министрите Бойко Рашков и Янаки Стоилов и утре ще бъде първа точка в заседанието относно мотивите за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Днешният дебат и гласуване във Висшия съдебен съвет ще бъде един тест и възможност за ВСС да си измие очите и лицето. Хората са в правото си да искат оставката на Иван Гешев", каза още Мая Манолова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ