МОСВ: Перник е разходвал повече вода, отколкото е плащал

МОСВ: Перник е разходвал повече вода, отколкото е плащал

МОСВ: Перник е разходвал повече вода, отколкото е плащал

Перник е плащал едно количество вода, а е разходвал много повече. И това като искания продължава. В студиото на БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви, че прокуратурата ще има клиенти и по негов сигнал. Непрекъснато има нови искания за все по-голямо количество вода от ВиК-Перник.

При потребление миналата година 1 млн. куб.м. без режим на водата сега има искане за 1.200 и 1.600 млн. куб. м. без обосновка за какво са им. 5 млн. са минали през водомерите, перничани са си ги платили, а МОСВ не е знаело за тях

Емил Димитров е спрял тези искания, но е сигурен, че има нарушения и те са от страна на контролните органи и шефовете на ВиК. Нито областния управител, нито кметът знаят за това - и сегашните, и предишните. Не е редно да има упрек към тях, коментира Димитров. Ревизоро показа в студиото и снимки на пресъхнала река и някакво съоръжение - стена, която я прегражда.

От следващата седмица специална комисия ще разследва случая и нейните заключения ще бъдат дадени на разследващите органи. 104 млн. е дало МОСВ за тръбите вътре в града Перник, отделно е дало и за пречиствателната станция.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ