МВнР с препоръки към пътуващите със самолет от и до Италия

МВнР с препоръки към пътуващите със самолет от и до Италия

МВнР с препоръки към пътуващите със самолет от и до Италия

20 000 пътници са били с отменени полети на 8 май заради стачките в Италия, съобщиха от българското външно министерство след проверка във връзка с отменения полет на авиокомпания "Райънер" от Рим, засегнал десетки българи.

Повече от 100 полета между Италия и Обединеното кралство бяха отменени заради стачката на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал, посочват от МВнР. Докато междуконтиненталните полети до и от Италия, както и до италианските острови остават незасегнати от стачните действия, много от пътуванията на къси разстояния са забавени или отменени.

„Райънер“, която превозва най-много пътници до и от италианските летища в сравнение с другите превозвачи, отмени десетки полети, включително до и от Бергамо (Милано).

Италианският национален превозвач AlItalia отмени общо 230 полета за Европа, между които шест между Лондон и Милано, както и четири между Лондон и Рим.

BritishAirways - 38 полета между лондонските летища и Италия, включително 14 до Милано. Авиокомпанията изрази намерение да използва по-големи самолети, където е възможно, за да обслужат засегнатите клиенти и намалят нивото на напрежение.

"Призоваваме българските граждани, на които предстои да пътуват със самолет до и от Италия, както и в самата страна, да се информират своевременно за актуалната обстановка. При възникване на необходимост от консулско съдействие, можете да се обърнете към консулската служба в Рим на тел. (+39) 06 360 04367 или към генералното консулство на България в Милано съответно на тел. (+39) 02 849 42941 и 00393337826043 при спешни случаи", сочат още от българското външно министерство.

Пътуващите със самолет в рамките на ЕС могат да проверят правата си и дали те се спазват, на този електронен адрес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ