МВР: Избягалите затворници са изключително опасни

МВР: Избягалите затворници са изключително опасни

МВР: Избягалите затворници са изключително опасни

Избягалите затворници от Софийския затвор са изключително опасни. Това заяви в ефира на БНТ главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Незабавно след сигнала са предприети всички мерки, областните дирекции са ангажирани с издирване на лицата, веднага бяха показани снимките на избягалите затворници, гражданите да са изключително внимателни. Двамата затворници са изключително опасни, ще бъде проведено разследване за пропуските, които са позволили допускането на оръжието, с което двамата мъже са успели да избягат”, заяви Маринов.

Бягството е станало малко преди 16:00ч. От МВР определиха ситуацията като тежка и извънредна. Двамата престъпници са избягали през главния вход, където ги е очаквала кола, с която са избягали.

„Има заплаха с огнестрелно и хладно оръжие, използвана е физическа сила, произведени са изстрели, три изстрела. И за голямо щастие няма пострадали лица, както между охраната на затвора, така и цивилни граждани. Първо затворниците са пребили служител на СОТ, който инспектирал получените вещи на пандизчиите. След това надзирател, заплашили негов колега с оръжие. Стреляли три пъти, но не ранили никого, обясниха от министерството на правосъдието. Носили са и нож”, обясни Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието..

По думите му чистачката на затвора видяла бегълците и тръгнала след тях, но не успяла да ги спре. Гонила ги до момента, в който се качили в тъмна кола.

„Затворът се намира едва ли не в центъра на града и тези изстрели са можели да доведат до крайно неблагоприятни последици. Издирвателните действия са започнали веднага. На третата минута е информирана националната полиция”, допълни Проданов.

Избягалите затворници

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ