МВР откри още 12 виновни служители за насилието зад колоните на МС

МВР откри още 12 виновни служители за насилието зад колоните на МС

МВР е установило още 12 виновни служители за полицейското насилие зад колоните на Министерския съвет по време на протестите през лятото на 2020 година. Спрямо тях са започнали проверки. Това заяви главният секретар на МВР, Петър Тодоров, в ефира на Nova.

„Бяха разпоредени нови проверки по въпросния скандален случай, който като поведение е недопустим и потресаващ. В хода на тези проверки бяха установени още 12 виновни служители“, коментира Тодоров. Проверявани са общо около 20 души.

Според него причините за случая са комплексни – липса на достатъчно добро обучение, неправилни тактически действия от ръководителите, недобър инструктаж. „Все един по веригата – от ръководителя до изпълнителя, ще получат наказание. Те са такива, каквито предвижда Законът за МВР, включително дисциплинарно уволнение“, каза още главният секретар на МВР.

Тодоров заема поста от близо два месеца. Той заяви, че служители, които изпълняват съвестно и стриктно задълженията си, няма да имат проблеми с кадровото израстване, както и че при встъпването му в длъжност вече са били сменени много ръководители, самият той не е извършвал рокади, освен тази във 2-ро РУ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ