Над 20 млн. лв. за ремонт на пътя Търговище-Кубрат-Тутракан

Над 20 млн. лв. за ремонт на пътя Търговище-Кубрат-Тутракан

Над 20 млн. лв. за ремонт на пътя Търговище-Кубрат-Тутракан

Над 20 млн. лв. се инвестират в момента в основния ремонт на 31 км от пътя Търговище - Кубрат - Тутракан.

През последните две години около 12 млн. лв. са вложени в пътищата в област Разград, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От агенцията допълват, че през 2017 г. и до края на април тази година на пътя Разград - Кубрат - Тутракан са извършени текущи ремонти за над 530 000 лв. с ДДС, а за подобряване състоянието на път Русе - Кубрат - Завет са вложени над 138 000 лв. с ДДС.

За основния ремонт на двата участъка обаче са необходими десетки милиони лева, с които в момента АПИ не разполага, уточняват от пътната агенция.

От там припомнят, че през 2016 г. са инвестирани над 10 млн. лв. в превантивния ремонт на 13 км от път Разград - Благоево, 27 км от път Самуил - Подайва и 28 км от път Побит камък - Завет, а през 2017 г. са вложени 1 млн. лв. за ремонта на 4 км от път Дралфа - Чудомир - Лозница.

Хроничното недофинансиране на пътния сектор през последните 25 години е довел до влошаване на състоянието им и в момента над 6000 км пътища се нуждаят от основен ремонт, казват още от АПИ. И допълват, че се очаква с въвеждането на тол системата да се увеличат трикратно постъпленията от пътни такси, които в момента са над 350 млн. лв. Тези средства ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на пътища, което ще доведе до подобряване на пътната инфраструктура.

В същото време жители на Кубрат протестираха тази сутрин заради лошото състояние на пътищата в региона. Те блокираха републиканските пътища за Разград и за Русе.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ