Над 780 сгради санирани у нас

Над 780 сгради санирани у нас

Над 780 сгради санирани у нас

Oбщо 782 многофамилни жилищни сгради в цялата страна са изцяло реновирани и въведени в експлоатация, след като бяха обновени по Националната програма за енергийна ефективност. Облагодетелствани към днешна дата от подобрената жилищна инфраструктура са 93 840 души, живеещи в сградите, съобщават от пресцентъра на регионалното министерство.

Изпълнението на програмата продължава. В процес са строително-монтажни работи по още 612 сгради. Предстои да бъдат реализирани мерки за подобряване на енергийната ефективност по още 628.

Одобрени за реновиране и с вече сключени договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност, са общо 2022 многофамилни жилищни сгради. Най-много от тях се намират в Област Бургас - 236, като 75 са вече обновени и въведени в експлоатация, а по 132 са стартирали строително-монтажни дейности. 189 са сградите, които са одобрени за саниране в Област Благоевград, от които 117 са с изпълнени дейности. Трета по брой сключени договори е област Хасково с общо 180 договора и 86 вече изцяло обновени блока.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ