Нова катастрофа с училищен автобус, пострада дете

Нова катастрофа с училищен автобус, пострада дете

Нова катастрофа с училищен автобус, пострада дете

Нова катастрофа с училищен автобус е станала снощи в маданското село Равнища, съобщава ДАРИК. Пострадало е дете на 5 годинки.

До катастрофата се стигнало, след като лек автомобил "Фолксваген Поло" се ударил в автобуса. Шофьорът на автомобила е бил 33-годишен мъж. Той се движел с несъобразена скорост, по данни на полицията.

На завой колата поднесла и излязла в лявата част на пътното платно, където се ударил в насрещно движещия се училищен автобу, който е пътувал по направление с.Равнища - с.Лещак – с.Средногорци. В него са се возили общо 8 деца от училищата и детските градини в района. Децата са били обезопасени с колани и не се е стигнало до по-сериозни последсвия.

Раненото дете е с лека повърхностна травма по главата и за щастие без опасност за живота. Оказана му е медицинска помощ от екип на Центъра за Спешна помощ-Смолян и по-късно е освободено.

"Автобусите всяка сутрин се проверяват от механик, а шофьорите преминават през медицински преглед, след което им се прави и инструктаж. До ден днешен не е допуснат автобус в неизправност да излезе на пътя, както и шофьор, който има медицински проблеми", твърди Бисер Базеников от Община Мадан, който пряко отговаря за дейността.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ