"Ню имидж" придобива 50% от собствеността на вестниците на Пеевски

Ню имидж придобива 50% от собствеността на вестниците на Пеевски

"Ню имидж" придобива 50% от собствеността на вестниците на Пеевски

"Ню имидж България" придобива 50 на сто от капитала на "Телеграф Медиа" ЕООД, което издава вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач" и великотърновския "Борба". Това съобщиха с писмо до медиите участниците в сделката. Собственик на 100% от капитала на "Телеграф Медиа" е "Интръст" ЕАД, а тя, от своя страна, е собственост на депутата Делян Пеевски.

Ето цялото съобщение за сделката:

"С настоящото Ви уведомяваме, че, днес, 25 април, между „Интръст“ЕАД, като продавач и „Ню Имидж България“ ЕАД, като купувач, се подписа предварителен договор за придобиване на 50% от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД, което дружество е издател на печатните медии „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“, и е акционер в регионалната медия „Издателска къща Борба“ АД.

Приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията. Печатните издания, предмет на сделката, са сред водещите в страната, като всекидневникът „Телеграф“ е изданието с най-висок тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар. „Ню Имидж България“ ЕАД създава специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие."

В съобщението специално се пояснява, че „Ню Имидж България“ ЕАД е част от американската компания „Nu Image Inc.“, чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио „Ню Бояна Филм“ и е добре позната в България. "Посредством сделката страните желаят да развият дейността на печатните медии, като ще работятсъвместно за създаване на високи журналистическите стандарти и утвърждаването на медийния плурализъм.", се казва на финала в съобщението, подписано от управителите на „Интръст“ ЕАД и „Ню Имидж България“ ЕАД

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ