Осъдиха бивш директор на БДЖ на 4 години затвор

Осъдиха бивш директор на БДЖ на 4 години затвор

Осъдиха бивш директор на БДЖ на 4 години затвор

Софийският градски съд осъди на четири години лишаване от свобода бившият изпълнителен директор на БДЖ Олег Петков, съобщиха от пресцентъра на Градската прокуратура.

Освен ефективната присъда, той е лишен и от право да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество за пет години.

Олег Петков е бил обвинен в това, че за периода 4 октомври 2006 г. до 11 февруари 2008 г., в качеството си на изпълнителен директор на БДЖ, умишлено е нанесъл вреди на дружеството в размер на 1 361 062 лв.

По същия обвинителен акт, друг бивш изпълнителен директор на БДЖ - Христо Монов е получил условна присъда от три години с пет години изпитателен срок. Той също е лишен от право четири години да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество.

Обвинението за Христо Монов, който беше изпълнителен директор на БДЖ след Петков, е за нанесени щети в размер на 201 111 лв.

Според обвинителните актове нанесените на БДЖ вреди са свързани с извършване на транспортни разходи за доставка на вагони по два договора за обществена поръчка, в нарушение на условията по обявената обществена поръчка.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ