Още преброителни центрове от днес в София и страната

Още преброителни центрове от днес в София и страната

Още преброителни центрове от днес в София и страната

Подпомагащи центрове за преброяването във всички столични райони започват работа от днес, 5 октомври, съобщиха от Националния статистически институт /НСИ/. Допълнителни пунктове се откриват и в страната.

Всеки, който все още не е посетен от преброител и не се е преброил електронно, може да го направи с помощта на експерти в центровете. Там ще попълнят преброителната му карта и ще му обяснят всичко, което го интересува, допълват от НСИ.

"Призоваваме хората да отидат в преброителните пунктове, за да ни помогнат да направим обективна моментна снимка как живее обществото ни", заявява председателят на НСИ Сергей Цветарски, цитиран в прессъобщението. Допълнителните центрове се разкриват, тъй като много от преброителите се отказват от предварително поетите ангажименти, основно заради нарастващия риск от COVID-19. Проблемът е най-вече в големите градове, където живее значителна част от населението на страната, уточнява той.

Алтернативен начин да се включим в преброяването е и да разпечатаме сами преброителната карта за сградите, жилищата и населението. Тя е публикувана на интернет сайта на преброяването https://census2021.bg в рубриката "Обща информация". След като попълним картата, имаме три варианта - да я изпратим сканирана на census2021@nsi.bg , да я пуснем по пощата на адрес: София 1038, ул."Панайот Волов" 2, Подпомагащ център, НСИ, или да я донесем лично.

НСИ открива и нов имейл адрес codecensus2021@nsi.bg , на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си, освен кода, те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номера (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство. При желание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването - *2021 и (02) 9078 430.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ