Президентът на Черна гора утре ще бъде в София

Президентът на Черна гора утре ще бъде в София

Президентът на Черна гора утре ще бъде в София

Държавният глава на Черна гора Филип Вуянович ще бъде на еднодневно официално посещение в България утре, на 15 януари.

Той ще пристигне по покана на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на българския президент. 

От 10.15 часа на площад „Св. Александър Невски“ в София ще се състои церемония по официалното посрещане на Филип Вуянович. Той ще поднесе венец на Паметника на Незнайния воин.

От 10.40 часа в сградата на „Дондуков“ 2 ще има среща на четири очи между двамата президенти, а от 11.05 часа ще започнат пленарните разговори между официалните делегации на България и Черна гора.

В 11.55 часа Румен Радев и Филип Вуянович ще дадат съвместна пресконференция за медиите в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. В рамките на посещението си държавният глава Филип Вуянович ще проведе срещи и с министър-председателя на България Бойко Борисов и с председателя на Народното събрания Цвета Караянчева.

Въвежда се временна организация на движението в София по повод визитата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 08.00 часа до приключване на мероприятието на 15 януари 2018 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства: 
   - на ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”; 
   - на северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”.

От 09.00 часа до приключване на мероприятието на 15 януари 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „11-ти август”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението за времето. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ