Продължава издирването на затворника, избягал в Ловеч

Продължава издирването на затворника, избягал в Ловеч

Продължава издирването на затворника, избягал в Ловеч

Полицията продължава да издирва избягалия затворник Борис Иванов. Вчера той избяга от обект в Ловеч, където работел. Иванов е излежавал присъда в общежитие от открит тип към затвора в града. Полицията призовава гражданите, които го забележат или имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или да сигнализират в полицейските управления при гарантирана анонимност.

Борис Иванов избяга от обекта, където работел като чистач в 10.30 часа в четвъртък. Служител на фирмата подал сигнала. Свидетел на бягството станал портиерът. Според разказа му Иванов работел там два дни, предаде Дарик радио.

Беглецът излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби, постановена през 2011 година. В началото на месеца бил преместен в общежитие от открит тип, тъй като изтърпял над половината от наказанието си. Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов обясни вчера, че това е било направено според законовите норми. По думите му в случая не се става дума за бягство на затворник, а за отклоняване от външен обект на лишен от свобода.

Борис Иванов е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Той е с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело, а на врата си има татус – червена целувка.

Над 800 затворници работят на обекти извън затворите в страната, сочат данни на правосъдното министерство. Държавата нямала ресурс да ги охранява, а фирмите работодатели пък нямали ангажимент да го правят в същинския смисъл на думата, обясни Проданов.

Това е петият беглец от началото на април досега. В последните месеци двама лишени от свобода се отклониха от външни обекти, като единият случай е от Пазарджик, а другият от Пловдив. При втория на полицията ? отне близо 2 седмици да открие мъжа.

В началото на април от Софийския затвор избягаха двама рецидивисти, след като заплашиха надзирателите с оръжие. Единият от бегълците - Радослав Колев, още е в неизвестност. Вторият - Владимир Пелов, бе убит при престрелка с друг криминално проявен мъж в центъра на Ботевград в началото на юни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ