С 9 протеста започва европредседателството

С 9 протеста започва европредседателството

С 9 протеста започва европредседателството

Девет протеста "посрещат" откриването на българското председателството на Съвета на ЕС. Това съобщи старши комисар Антон Златанов, заместник-директор на СДВР, цитиран от БТА.

Сред протестите утре е демонстрацията в подкрепа на Истанбулската конвенция, насрочена за сутринта. Останалите са в следобедните часове - от 17 до 20:30 ч. - "за" и "против" втория лифт над Банско и други.

Протестите ще бъдат в две зони - първата - бул."Витоша", площад "Независимост", бул. "Цар Освободител", площад "Св. Александър Невски", и втората - от паметника на Патриарх Евтимий, бул."Васил Левски", ул."Гурко", бул. "Раковски", паметника на Патриарх Евтимий до Руски Паметник.

"На няколко пъти протестните маршрути се пресичат с движението на делегациите, за което ще се направи опит да бъде разминато във времето, каза още Златанов.

С организаторите на протестите са съгласувани маршрутите на движение, сборните и крайни пунктове, така че да не се пречи на движението на делегациите и вярваме, че това ще се спази от всички протестиращи, допълни той.

Част от София блокирана заради европредседателството

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ