Събраха парите за лечението на майката с петте деца

Събраха парите за лечението на майката с петте деца

Събраха парите за лечението на майката с петте деца

Само за 2 дни добросъвестни българи събраха необходимите средства за лечението на майката на 5 деца Велка Дойчинова, която се бори с тежко онкологично заболяване.

Тежката диагноза - тумор на пикочния мехур, е поставена на младата жена през 2015 г. Велка вече е претърпяла 3 операции, като след втората заболяването се развива скорострелно. Няколко месеца по-късно туморът рецидивира и в други органи и части на тялото.

Очаква се до края на седмицата младата жена да отпътува за Германия, за да претърпи поредна операция, която да спаси живота й. За операцията бяха нужни 30 000 евро.

„Не очаквах толкова бързо да се съберат парите. По сметката ми има около 35 000 евро. Изследванията ми, направени в България, няма да бъдат признати там и ще ми направят нови. След това ще постъпя в болница, но не се знае след колко време ще бъда оперирана”, разказа Велка Дойчинова, цитирана от България он Ер. Тя очаква възстановителният период да бъде дълъг.

„Благодаря на всички добри хора, които са отделили от залъка си, които не са купили нещо за детето си, за да ми помогнат”, сподели Дойчинова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ