Служебната бележка за пътуване между градовете вече е задължителна. Извинения не се приемат!

Служебната бележка за пътуване между градовете вече е задължителна. Извинения не се приемат!

Служебната бележка за пътуване между градовете вече е задължителна. Извинения не се приемат!

До днес беше срокът, в който шофьорите трябваше да се снабдят с бележка от работодател, за да могат да пътуват между различните населени места, ако това се налага. На входовете и изходите на областните градове има контролно-пропускателни пунктове, където органите на реда проверяват личните карти и служебните бележки на шофьорите. В София пропускателнителните пунктове са 9.

Земеделските стопани, които имат ниви, овощни градини, лозя, оранжерии и други земеделски земи, както и животновъди ще се допускат до обектите си с удостоверения или служебни бележки. Те трябва да покажат на КПП-тата удостоверение за регистрация като земеделски стопанин /зелено картонче/, като ще важи и заверката от 2019 г., съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив

Допускат се служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща, че преминаващото лице е негов служител или удостоверение за регистрация на животновъден обект /ферма, рибовъден обект или пчелин/.

Ще бъдат допускани и превозни средства, които превозват семена, посадъчен материал, торове, препарати, поливна техника, фуражи и дуги, необходими за извършване на земеделските, животновъдни и рибовъдни дейности.

Земеделските стопани и животновъдите ще бъдат допускани и до областните центрове при необходимост от подаване на документи в ОД "Земеделие", ОС "Земеделие", ОД на ДФ "Земеделие" и Областните дирекции по безопасност на храните, или при необходимост от посещаване на агро-аптеки, магазини за резервни части, техника и оборудване, както и други, необходими за осъществяване на земеделската им дейност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ