София след бурята: 1500 сигнала за помощ. Няма пострадали хора

София след бурята: 1500 сигнала за помощ. Няма пострадали хора

София след бурята: 1500 сигнала за помощ. Няма пострадали хора

Нормализира се обстановката в страната след вчерашния проливен дъжд.

Само в София в ситуационния център на Столичната община са получени около 1500 сигнала, съобщи Нова тв. Няма данни за пострадали или ранени хора. След пороя пожарни коли летяха из София, за да отводняват подлези и сгради.

Много улици се превърнаха в реки. Драматично беше положението по бул. „Г.М.Димитров“ и в ниските части на София. 3 спирки на метрото бяха наводнени. Протекоха няколко търговски центъра. Пожарникари извеждаха хора от наводнения подлез на булевардите "Гоце Делчев" и "България".

Днес ще има огледи на щетите.

Бурята в София блокира за кратко работата на линейките, както и една детска градина. Паднало дърво блокира децата в сградата за кратко. Нивата на всички реки бяха силно повишени, но след пороя бързо започнаха да спадат, каза Фандъкова.

Около 2000 абоната на ЧЕЗ са без електрозахранване в „Красно село“ и „Младост“ заради бурята, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Снощи движението на градския транспорт бе възстановено навсякъде. Работят екипите на Столичната пожарна, 7 екипа от аварийно-спасителното звено, както и всички екипи на Столична община и на Инспектората, на „Софийска вода“.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ