Топлофикация "София" в пълна готовност да пусне парното. Решава в понеделник

Топлофикация София в пълна готовност да пусне парното. Решава в понеделник

Топлофикация "София" в пълна готовност да пусне парното. Решава в понеделник

Топлофикация „София“ е в пълна готовност да пусне топлоподаването в столицата, като решение за точната дата на пускането на парното ще се вземе в понеделник. Това обясни за сутрешния блок на БНТ1 Елизабет Павлова от дружеството. От началото на следващата седмица се очаква чувствително понижение на температурите, като има и прогнози за валежи от сняг по планините.

За да бъде пуснато парното в София, трябва да бъдат изпълнени няколко задължителни, уредени от закона, условия: да има три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса, както и прогноза за трайно застудяване на времето. Добре е в понеделник всички потребители на столичното парно също да са в пълна готовност да изпълнят няколко неща:

  • да освободят винтилите на парното максимално, за да се обезвъздуши системата. След това могат да настроят винтилите на комфортната им температура;
  • да приключат ремонтите, които извършват, и да запълнят източените вътрешни инсталации. В противен случай, това ще бъде знак, че ремонтите продължават.

Директорите на болнични заведения, училища и детски градини, че могат да направят заявление в Топлофикация „София“, след което в рамките на ден топлоподаването към тях ще бъде изпълнено.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ