Взривиха успешно високата постройка на ИПК "Родина"

Взривиха успешно високата постройка на ИПК Родина

Взривиха успешно високата постройка на ИПК "Родина"

Днес в 9,40 часа високата част на недостроената сграда на ИПК „Родина”, намираща се на бул. „Цариградско шосе” в София, бе успешно взривена. За целта час по-рано движението по основния столичен булевард ще бе спряно и пренасочено. По-малката конструкция засега остава.

За контролирания взрив и организацията по провеждането му бяха издадени всички необходими разрешителни. На място имаше пожарни и линейки.

Конструкцията на сградата от 17 етажа бе разрушена чрез взривно вещество с дистанционен механизъм. Технологията е съвременна и се използва при взривяване на стоманобетонни сгради в цял свят. Осигурена бе и максимална безопасност на периметъра около сградата. Изградена е защита от полиетилен, телени мрежи, както и защитни диги от трошен бетон.

Теренът с емблематичната недостроена сграда е около 60 декара и е собственост на фирмата „Изток Плаза“ на д-р Михаил Тиков, който е собственик и на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „Булфарма“. Все още не е ясно за какво ще се използва разчистения терен. В момента международна компания изготвя проучване и доклад, на базата на който ще се прецезират инвестиционните намерения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ