Задържаха контрабандни лекарства за отслабване

Задържаха контрабандни лекарства за отслабване

Задържаха контрабандни лекарства за отслабване

8500 недекларирани таблетки лекарствени продукти за отслабване откриха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщава Агенция Митници.

Вчера след полунощ на входящо трасе на МП „Капитан Андреево" е пристигнал лек автомобил с българска регистрация. Шофьорът и неговият спътник заявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство било избрано за щателна митническа проверка, при която в кутия за обувки и сред други лични вещи, в багажа на водача на автомобила, са открити 85 опаковки по 100 таблетки лекарствен продукт „Tiromel" .

Лекарственият препарат, с пазарна стойност около 5000 лева, съдържа хормона, който регулира нормалния растеж и развитие на организма, влияе за регулацията на обмяна на веществата и дейността на нервната ситема, посочват от Агенция Митници. Според специалисти често този хормон се употребява за отслабване, защото забързва метаболизма.

Контрабандно пренасяните таблетки са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 26-годишен с инициали  С.А. и му е иззета сумата от 1000 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт. По случая ще бъде образувано административно наказателно производство.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ